Takläggning på flerbostadshus

Stockholm är en makalöst vacker stad, och en stor del av dess skönhet ligger i de vackra hustaken, som med sin varierande färgskala skapar liv och rörelse i stadsbilden. Stans stora vattenytor gör det lätt att betrakta de flesta delar av staden på håll, och då märker man verkligen hur mycket taken gör för att ge karaktär åt husen de ligger på.

”På brantare takfall är det vanligare med tegel, medan de flackare taken försetts med plåt. De skivtäckta, falsade plåttaken är mycket karaktäristiska för Stockholm”

Det är framför allt tegel och plåt som präglar taken på Stockholms flerbostadshus, och skiffer kvalar in på en tredjeplats. På brantare takfall är det vanligare med tegel, medan de flackare taken försetts med plåt. De skivtäckta, falsade plåttaken är mycket karaktäristiska för Stockholm. Oftast är de målade i svart eller rött, men även andra färger har förekommit och det har heller inte varit ovanligt att de målats om då och då.

Stockholms alla klassiska hustak

Vi erbjuder takläggning och takrenovering i Stockholms innerstad, på Kungsholmen, Vasastan och på Östermalm, där den klassiska stenstaden breder ut sig och takåsarna reser sig högt upp över staden. Det var här Karlsson på taket en gång surrade omkring (åtminstone i fantasin!) och här har generationer av takläggare slitit hårt men samtidigt kunnat njuta av en vidunderlig utsikt. I Stockholm har vi en tradition av att ta väl hand om våra byggnader och de flesta fastigheter i innerstaden är i utmärkt skick. Som erfarna takläggare har vi så klart med ett litet strå bidragit till detta och det gör oss stolta.

Men även om fastigheterna i Stockholms innerstad är i bra skick betyder inte det att de inte måste underhållas med jämna mellanrum. Vi besiktigar, reparerar och byter ut tak i innerstan åt både fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, myndigheter och organisationer. I och med vår erfarenhet, tekniska kunnande och inte minst utrustning är vi helt självgående när det gäller takrenovering och takläggning, och det innebär att ni alltid kan anlita oss på totalentreprenad när ni behöver hjälp med taket. Vi har egna plåtmaskiner och kan skära till alla detaljer som behövs, vi har tillgång till taktegel för att byta ut flera eller enstaka tegelpannor, även på riktigt gamla tak.

Vi hjälper er med taket

Vi är en takläggarfirma som kan Stockholm och som älskar stan och dess tak. Det gör att vi renoverar och lägger tak inte bara med teknik och kunnande, utan även med kärlek. För oss är ett perfekt resultat alltid det slutgiltiga målet och vi ger oss inte förrän vi har nått dit. Det gör vi dels på grund av vårt löfte till kunden, men också för att vi vill hjälpa till att hålla Stockholms fastigheter i ett s bra skick som möjligt och bidra till att stan fortsätter att vara vacker och inbjudande, både för besökare och för oss som bor här.

Är du fastighetsägare eller representant för en bostadsrättsförening, kontakta oss om du behöver hjälp med takläggning eller takrenovering på ert flerbostadshus. Vi har kompetensen att utföra alla typer av takarbeten och hjälper er gärna. Vi börjar alltid med ett kostnadsfritt möte där vi besöker er och tittar på taket och hör vad ni vill ha utfört. Därefter får ni ett fakturaförslag där alla kostnader är inräknade. Vi kan såklart även bistå med referenser på tidigare jobb och kontakter till tidigare kunder.

Kompetenta och serviceinriktade takläggare
16 Jan 2019