Tips på bra regntunnor

En regntunna är ett måste för dig som villaägare. Genom att ha en - gärna flera - sådana så kan du enkelt samla upp vatten, skydda ditt hus och samtidigt också göra miljön en tjänst. Det senare hänger även ihop med en ekonomisk fördel där du slipper hämta en massa vatten från kranen varje gång du ska vattna blommor och växter i trädgården. Här ska vi ge tips på bra regntunnor och samtidigt också gå igenom lite allmänt om denna fina, enkla lösning.

Att ha en regntunna i anslutning till ett stuprör ger dig en effektiv uppsamling av vatten att använda i din trädgård. Utöver detta så skyddar regntunnan även jorden och minimerar risken för att marken ska bli översvämmad - något som i sin tur kan leda till skador på huskroppen och grunden. Allt detta gör att en regntunna är ett ypperligt alternativ. Det finns emellertid en uppsjö av modeller på marknaden och vi ska titta närmare på några av dessa.

Säkra alltid din regntunna med lock eller galler

Innan dess så ska vi dock peka på en extremt viktig detalj gällande regntunnor: Se alltid till att det finns ett lock så att du kan stänga igen tunnan vid finare väder. Varför? Jo, av den enkla anledningen att det kan ske fruktansvärda olyckor. I synnerhet gäller detta för barn. Småbarn och vatten hör ofta ihop: barn älskar att leka med vatten, fylla en kanna och hälla ut denna någonstans.

Cylinderformen på en regntunna är förrädisk. Barnet sträcker sig ner över kanten för att nå vatten - detta kan innebära att barnet i fråga faller ner och att detta sker med huvudet före. Här behöver man knappast tillägga att detta kan innebära drunkning, eller hur? Lock och galler är ett måste för dig att använda och har du barn så är detta något som du verkligen måste tänka på. En regntunna kan vara en ren dödsfälla.

Välj en snygg regntunna med tappkran

Med detta sagt så finns det många modeller att välja bland - och många storlekar. Detta gör att prisbilden varierar väldigt mycket. Det finns enklare, mindre varianter i plast som fungerar ypperligt - men som definitivt kan lämna mer att önska vad gäller det estetiska. Samtidigt så finns det också större regntunnor som tillverkas i trä och som genom detta också tillför en helt annan dimension vad gäller det estetiska. Dessa modeller bär emellertid också en högre kostnad. Det handlar, helt enkelt, om att göra ett både funktionellt, estetiskt och ett rent ekonomiskt val.

Vi har dock en favorit och detta i form av den här regntunnan som verkligen ger dig allt du behöver. Kostnaden kan emellertid vara avskräckande för många och i så fall kanske den här modellen kan vara ett bättre alternativ? Det finns en detalj som du definitivt inte får missa är en tappkran. Genom en sådan får du betydligt enklare att samla ihop den vattenmängd du behöver för varje givet tillfälle.


Liknande artiklar

Rensa hängrännor | Tips och råd

Fågelbo under taket - Tips & råd

Så tar du hand om ditt gamla tegeltak

Kompetenta och serviceinriktade takläggare
15 Sep 2021